top_pl
Logowanie

Bitrix24Care

Mój Dysk - informacje ogólne

Mój Dysk - to osobista przestrzeń do przechowywania plików.

Dodawanie do dysku plików i folderów

Kliknij przycisk Dodaj w prawym górnym rogu.

Prześlij pliki z komputera lub dodaj foldery. Możesz również utworzyć nowy plik za pomocą programów: Dokumenty Google, MS Office Online, Office365 lub aplikacji desktopowych zainstalowanych na komputerze.

Aby utworzyć dokument w Dokumenty Google, MS Office Online lub Office365, trzeba posiadać konto w danej usłudze.

Sortowanie plików i folderów

Możesz wybrać typ sortowania i wyświetlania:

  • Wybierz sposób sortowania dokumentów i folderów (według daty zmiany, według identyfikatora, nazwy lub rozmiaru).
  • Wybierz widok dokumentów i folderów (lista, kafelek lub duży kafelek).

Kto może uzyskać dostęp do plików przechowywanych na Moim Dysku?

Mój Dysk to osobista przestrzeń plików, do których masz dostęp tylko Ty.

Administrator konta również ma dostęp do Twoich plików.

Aby udzielić dostępu do danego pliku lub folderu współpracownikowi, wystarczy kliknąć odpowiedni folder i wybrać Udostępnij.

Wybierz użytkowników, grupy robocze lub całe działy, które będą miały dostęp do tego pliku lub folderu. Określ uprawnienia dostępu (Do odczytu, Dodawanie, Do edycji lub Pełny dostęp).

Opis uprawnień dostępu

  • Do odczytu - umożliwia wyłącznie przeglądanie zawartości dysku.
  • Dodawanie - umożliwia przeglądanie i dodawanie plików.
  • Do edycji - umożliwia wykonywanie wszystkich czynności, ale nie umożliwia skonfigurowania uprawnień dostępu i ustawień.
  • Pełny dostęp - umożliwia wykonywanie wszystkich czynności.

Wybrani użytkownicy otrzymają powiadomienia, a Twój folder będzie dostępny na ich osobistych dyskach. Jeśli niektórzy z tych użytkowników nie podłączą folderu ze swoimi dyskami, nadal będą mieli dostęp do tego folderu na Twoim dysku.

Foldery na Moim Dysku

Na Twoim dysku znajdują się foldery utworzone automatycznie:

  • Załadowane pliki - zawiera wszystkie pliki dodawane jako załączniki do zadań lub wiadomości z Aktualności. Ten folder jest zawsze ukryty przed innymi użytkownikami.

    Po przeniesieniu pliku z tego folderu do kosza, nie zostanie on usunięty z zadania, Aktualności itp. Możesz całkowicie usunąć ten plik z systemu Bitrix24, wybierając opcję Usuń nieodwracalnie.
  • Zmagazynowane pliki - zawiera wszystkie pliki z konta Bitrix24 zapisane na Dysku.

  • iMessenger - zawiera pliki wysłane przez komunikator Bitrix24 i zapisane na Dysku.

  • Utworzone pliki - tutaj możesz znaleźć pliki utworzone w Aktualnościach lub w sekcji Zadania.

To pomogło Dzięki :) To nie pomogło Przykro nam :( Komentarz
Czy możesz nam powiedzieć, dlaczego:
Nie tego szukam
To zbyt skomplikowane