top_pl
Logowanie

Bitrix24Care

Udzielanie dostępu do kalendarza Bitrix24 innym użytkownikom

Właściciel kalendarza Bitrix24 może ustawić różne uprawnienia dostępu dla różnych użytkowników w ustawieniach kalendarza. Aby otworzyć ustawienia, przejdź do obszaru Kalendarze:

Z listy Kalendarze wybierz kalendarz, który chcesz skonfigurować. Otwórz opcje kalendarza i kliknij pozycję Edytuj:

Kliknij pozycję Uprawnienia dostępu i wybierz użytkowników za pomocą karty Dodaj. Różnym użytkownikom można udzielić różne poziomy dostępu:

Uwaga: jeśli ustawisz uprawnienia dostępu Wszyscy odwiedzający = Pełny dostęp, dalsze indywidualne ograniczenia dostępu (np. użytkownik X = odmowa dostępu) nie będą działać. Uprawnienia dostępu w Bitrix24 podlegają następującej zasadzie: użytkownik zawsze otrzymuje najwyższy z poziomów dostępu dozwolonych przez różne uprawnienia.

Można także skonfigurować uprawnienia dostępu do typów kalendarzy (kalendarz osobisty, firmy i grupy roboczej). Włącz tryb administratora i kliknij przycisk koła zębatego w prawym górnym rogu strony kalendarza.

Przewiń w dół do sekcji Uprawnienia dostępu i kliknij pozycję Dodaj.

Jeśli wybierzesz opcję Odmowa dostępu do kalendarzy osobistych dla wszystkich użytkowników,pracownicy nie będą mogli korzystać ze swoich własnych kalendarzy i zamiast tego otrzymają komunikat o błędzie.


To pomogło Dzięki :) To nie pomogło Przykro nam :( Komentarz
Czy możesz nam powiedzieć, dlaczego:
Nie tego szukam
To zbyt skomplikowane