top_pl
Logowanie

Bitrix24Care

Połączenia wideo HD

Coraz więcej firm decyduje się na pracę zdalną i korzysta z połączeń głosowych i wideo. Regularnie wydajemy aktualizacje i robimy wszystko, aby poprawić jakość komunikacji. Dziękujemy za komunikację za pośrednictwem Bitrix24!

Rozmowy wideo twarzą w twarz

Aby zadzwonić do innego użytkownika, przejdź do sekcji Czat i Rozmowy, wybierz pracownika i kliknij Połączenie wideo HD (Połączenie głosowe).

Zezwól na dostęp do urządzeń audio i wideo. Następnie otworzy się okno komunikacji z wideo:

Podczas połączenia możesz wysłać pracownikowi wiadomości na czacie. Czatuj z innymi osobami podczas połączenia.

W trybie czatu ekran połączenia znajduje się na górze strony, utrzymując połączenie.

Możesz dodać więcej użytkowników do rozmowy wideo, klikając przycisk Dodaj.

Rozmowy głosowe i wideo między pracownikami nie są nagrywane. Opcja nagrywania rozmów będzie dostępna w następnej aktualizacji.

Grupowe połączenia wideo

Aby nawiązać połączenie grupowe, utwórz czat prywatny i wybierz z menu Połączenie wideo HD lub Połączenie głosowe:

Możesz zaprosiźć nowych użytkowników do czatu podczas rozmowy wideo lub opuszczyć czat w dowolnym momencie.

Rozmowa grupowa zostanie otwarta w przeglądarce w tym samym oknie czatu.

Uwaga!
  • Połączenia są dostępne zarówno w czatach prywatnych, jak i publicznych.
  • Połączenia są dostępne w przeglądarce, aplikacji desktopowej i mobilnej.
  • Maksymalna liczba uczestników połączenia:
    • Wszystkie plany komercyjne i wersja Bitrix24 On-Premise - 24 uczestników.
    • Plan Free - 12 uczestników.
    • W czatach, w których liczba uczestników przekracza limit, grupowe połączenia wideo są możliwe tylko za pośrednictwem wideokonferencji Zoom.
  • Czas trwania rozmowy jest nieograniczony.
  • W tej chwili nie możesz nagrywać grupowych połączeń audio i wideo. Opcja nagrywania rozmów będzie dostępna w następnej aktualizacji.

Panel sterowania

W trakcie połączenia zobaczysz panel z przyciskami sterującymi:

  1. Tryb rozmówcy/Tryb siatki - zmień położenie miniatur uczestników.
  2. Pełny ekran - rozwiń ekran połączenia.
  3. Dodaj - dodaj kolejnego użytkownika do rozmowy.
  4. Mikrofon - włącz lub wyłącz mikrofon.
  5. Kamera - włącz lub wyłącz kamerę.
  6. Czat - uzyskaj dostęp do czatu podczas połączenia.
  7. Podnieś rękę - kliknij ten przycisk, jeśli chcesz coś powiedzieć, ale nie chcesz przeszkadzać współpracownikowi. Ten przycisk jest dostępny w przypadku połączenia z więcej niż dwoma uczestnikami.
  8. Ekran - udostępnij ekran współpracownikom podczas połączenia.
  9. Nagrywanie - włącz opcję nagrywania rozmów (w tej chwili jest niedostępna, wkrótce zostanie dodana).
  10. Rozłącz się - zakończ połączenie.

W trybie czatu ekran połączenia również ma panel sterowania:

  • Panel - powrót do ekranu połączenia.
  • Rozłącz się - zakończ połączenie.
  • Pełny ekran - rozwiń ekran połączenia.
Czytaj więcej: Wymagania techniczne dotyczące rozmów wideo.
To pomogło Dzięki :) To nie pomogło Przykro nam :( Komentarz
Czy możesz nam powiedzieć, dlaczego:
Nie tego szukam
To zbyt skomplikowane