top_pl
Logowanie

Bitrix24Care

Blokowanie dokumentów i wyłączanie linków publicznych

Subskrybenci planów Bitrix24 Standard i Professional mogą uzyskać dostęp do zaawansowanych opcji Bitrix24.Drive, w tym Pozwól na blokowanie dokumentów i Wyłącz linki publiczne.

Pozwól na blokowanie dokumentów

Gdy kilku użytkowników pracuje z tym samym dokumentem, może przydać się opcja Pozwól na blokowanie dokumentów. To działanie zabezpieczy plik przed wprowadzeniem zmian przez innych użytkowników, którzy również mają dostęp do tego pliku.

Domyślnie opcja blokowania edycji dokumentów jest wyłączona. Aby ją aktywować, otwórz Ustawienia> Ustawienia Konta i znajdź opcję Pozwól na blokowanie dokumentów na liście:

Następnie w menu działań dokumentu pojawi się opcja Zablokuj:

Dokument zostanie zablokowany dla innych użytkowników, dopóki nie zdecydujesz go odblokować. Plik zostanie oznaczony specjalną ikoną:

Inni użytkownicy, którzy mają dostęp do tego pliku, będą mogli go otworzyć, ale wprowadzone przez nich zmiany nie zostaną zapisane. Zamiast tego zostanie utworzony nowy dokument na Moim dysku tego użytkownika. Zostanie wyświetlony następujący komunikat ostrzegawczy:

Użytkownicy aplikacji Bitrix24, którzy mają włączoną synchronizację Mojego Dysku, zobaczą ten sam komunikat podczas próby edycji zablokowanych plików.

Wyłącz linki publiczne

Jeśli chcesz uniemożliwić pracownikom udostępnianie plików użytkownikom zewnętrznym, możesz wyłączyć tę opcję w sekcji Ustawienia> Ustawienia intranetu> Zezwalaj na łącza publiczne.

Uwaga: zaawansowane opcje Bitrix24.Drive mogą być aktywowane / dezaktywowane przez administratora Bitrix24 tylko w Ustawieniach Intranetu.

To pomogło Dzięki :) To nie pomogło Przykro nam :( Komentarz
Czy możesz nam powiedzieć, dlaczego:
Nie tego szukam
To zbyt skomplikowane