Przeczytaj FAQ
Nowości Bitrix24
Aktualizacje artykułów
AI CoPilot
Aktualności
Bezpieczeństwo w Bitrix24
Rejestracja i autoryzacja
Alaio Vibecode
Poczta
Projekty AI
Zadania
CRM
Dysk
Kalendarz
Komunikator Bitrix24
Jak zacząć
Bitrix24 Market
Strony internetowe
Firma
Automatyzacja
Marketing
Zarządzanie asortymentem produktów
Ustawienia
Subskrypcja
Aplikacja desktopowa
Widżet pracownika
Centrum Kontaktowe
Analityka CRM
Baza Wiedzy
CRM + Sklep internetowy
Wsparcie Bitrix24
Bitrix24 On-premise
e-Podpis
e-Podpis w HR
Telefonia
Kreator BI
Sklep online
Workflow
Centrum Sprzedaży
Kwestie ogólne
Rezerwacja online
Logowanie

Bitrix24 Helpdesk

Sprawdzanie zgodności z planem

Funkcja sprawdzania zgodności z planem w Bitrix24 pokazuje, które narzędzia trzeba wyłączyć ręcznie przed zmianą planu, a które zostaną wyłączone automatycznie.

Z artykułu dowiesz się:

Co pokazuje sprawdzanie zgodności

Jeśli na koncie Bitrix24 korzystasz z narzędzi niedostępnych w nowym planie, pojawi się powiadomienie. Aby kontynuować pracę, potwierdź zapoznanie się z ostrzeżeniem i otwórz narzędzie do sprawdzania zgodności.

Aby samodzielnie uruchomić sprawdzanie zgodności:

  1. Kliknij widżet Mój plan w prawym górnym rogu.
  2. Kliknij nazwę planu.
  3. Wybierz Otwórz sprawdzanie zgodności — rozpocznie się analiza.

Po zakończeniu analizy otworzy się tabela porównania planów. Zawiera dwie sekcje:

  • Trzeba wyłączyć lub wyczyścić ręcznie
  • Zostanie wyłączone automatycznie

Trzeba wyłączyć lub wyczyścić ręcznie. Ta sekcja pokazuje, które narzędzia trzeba wyłączyć i które dane trzeba usunąć ręcznie. Może to zrobić administrator konta Bitrix24.

Aby sprawdzić, jak wyłączyć narzędzie, kliknij czerwony blok. Otworzy się podpowiedź z dwoma przyciskami: jeden prowadzi do artykułu z instrukcją, a drugi — do odpowiedniej sekcji Bitrix24.

Jeśli nie usuniesz niezgodności w ciągu 15 dni od zakończenia planu, dostęp do Bitrix24 zostanie zablokowany. Po 50 dniach od zablokowania dostępu dane zostaną bezpowrotnie usunięte.

Zostanie wyłączone automatycznie. To sekcja informacyjna z listą narzędzi, które zostaną wyłączone automatycznie przy zmianie planu. Ich dane zostaną zachowane. Jeśli wrócisz do planu, który obejmuje te narzędzia, znów będą dostępne.

Automatycznie zostaną wyłączone:

  • Faktury
  • Oferty
  • Leady
  • Szablony dokumentów CRM
  • Właściwości z etapów
  • Widoczność pól
  • Reguły automatyzacji i wyzwalacze w CRM
  • Reguły automatyzacji i wyzwalacze w zadaniach
  • Workflow
  • Zintegrowana telefonia
  • Sales Intelligence
  • E-mail (tylko przy przejściu na plan bezpłatny)
  • Listy
  • Uprawnienia dostępu w CRM
  • Uprawnienia dostępu do projektów
  • Wspólny dysk firmowy

Jak działa sprawdzanie zgodności podczas okresu próbnego

Jeśli na koncie Bitrix24 jest aktywny okres próbny, wyniki analizy zależą od bieżącego planu.

Plan bezpłatny + okres próbny. Po zakończeniu okresu próbnego masz 15 dni na usunięcie niezgodności wskazanych w sekcji Trzeba wyłączyć lub wyczyścić ręcznie. Jeśli tego nie zrobisz, dostęp do Bitrix24 zostanie zablokowany.

Plan płatny + okres próbny. Okres próbny nie wydłuża ważności płatnego planu:

  • Płatny plan kończy się przed okresem próbnym — konto Bitrix24 przejdzie na plan bezpłatny, a narzędzie do sprawdzania zgodności zacznie wskazywać niezgodności. Jeśli nie wybierzesz odpowiedniego planu przed zakończeniem okresu próbnego, dostęp do Bitrix24 zostanie zablokowany.
  • Okres próbny kończy się przed płatnym planem — po zakończeniu płatnego planu konto Bitrix24 przejdzie na plan bezpłatny. Od tego momentu administrator ma 15 dni na usunięcie niezgodności. Jeśli tego nie zrobi, dostęp do Bitrix24 zostanie zablokowany.

W skrócie

  • Sprawdzanie zgodności z planem pokazuje, które narzędzia trzeba wyłączyć ręcznie przed zmianą planu, a które zostaną wyłączone automatycznie.
  • Aby uruchomić sprawdzanie zgodności, kliknij widżet Mój plan w prawym górnym rogu, a następnie nazwę planu. W sekcji Sprawdzanie zgodności z planem wybierz Otwórz sprawdzanie zgodności.
  • Po zakończeniu analizy otworzy się tabela porównania planów z dwiema sekcjami: Trzeba wyłączyć lub wyczyścić ręcznie oraz Zostanie wyłączone automatycznie.
  • Sekcja Trzeba wyłączyć lub wyczyścić ręcznie pokazuje, które narzędzia administrator musi wyłączyć i które dane musi usunąć ręcznie.
  • Sekcja Zostanie wyłączone automatycznie zawiera listę narzędzi, które zostaną wyłączone przy zmianie planu. Ich dane zostaną zachowane.
  • Jeśli nie usuniesz niezgodności w ciągu 15 dni od zakończenia planu, dostęp do Bitrix24 zostanie zablokowany. Po 50 dniach od zablokowania dostępu dane zostaną bezpowrotnie usunięte.
Przejdź do Bitrix24
Nie masz konta? Utwórz za darmo