top_pl
Logowanie

Bitrix24Care

Synchronizacja Bitrix24.Drive

Domyślnie folder Mój dysk Bitrix24 jest synchronizowany z folderem Bitrix24 na Twoim komputerze. Jeśli wymagana jest również synchronizacja plików/folderów z obszaru Dysk firmowy, należy najpierw podłączyć foldery do obszaru Mój dysk: otworzyć Dysk firmowy, zaznaczyć plik/folder i kliknąć opcję Podłącz do Dysku.

Bitrix24 Drive można synchronizować z komputerem i w każdej chwili pracować z plikami. Po edycji plików na komputerze wszystkie zmiany są automatycznie stosowane do plików przechowywanych w usłudze Bitrix24.Drive.

Jak włączyć synchronizację

Należy mieć zainstalowaną najnowszą wersję aplikacji komputerowej Bitrix24.

Kliknij przycisk chmury w menu aplikacji komputerowej Bitrix24.

Następnie kliknij przycisk koła zębatego > Ustawienia.

Określ folder, w którym chcesz zapisywać swoje pliki.

Wybierz działanie, które ma być wykonywane po kliknięciu pliku — Otwórz folder lub Otwórz plik.

W tej sekcji można także włączyć opcję dysku elastycznego.

Na karcie Ustawienia synchronizacji można określić foldery, które będą synchronizowane z twoim dyskiem.

Dysk elastyczny

Dysk elastyczny to specjalny sposób synchronizacji. Gdy ta opcja jest włączona, pliki nie są pobierane na dysk twardy. Na dysku twardym można wyświetlić jedynie listę tych plików. Są one pobierane tylko w przypadku, gdy zaczniesz pracować z tymi plikami (otwierać, zmieniać nazwę itd.).

Opcja dysku elastycznego pozwala zaoszczędzić miejsce na dysku twardym i przyspiesza synchronizację.


Jak wyłączyć synchronizację?
Aby wyłączyć synchronizację, kliknij pozycję Ustawienia> Odłącz Bitrix24.Drive.


To pomogło Dzięki :) To nie pomogło Przykro nam :( Komentarz
Czy możesz nam powiedzieć, dlaczego:
Nie tego szukam
To zbyt skomplikowane