Przeczytaj FAQ
Nowości Bitrix24
Aktualizacje artykułów
AI CoPilot
Aktualności
Bezpieczeństwo w Bitrix24
Rejestracja i autoryzacja
Alaio Vibecode
Poczta
Projekty AI
Zadania
CRM
Dysk
Kalendarz
Komunikator Bitrix24
Jak zacząć
Grupy robocze
Bitrix24 Market
Strony internetowe
Firma
Automatyzacja
Marketing
Zarządzanie asortymentem produktów
Ustawienia
Subskrypcja
Aplikacja desktopowa
Widżet pracownika
Centrum Kontaktowe
Analityka CRM
Baza Wiedzy
CRM + Sklep internetowy
Wsparcie Bitrix24
Bitrix24 On-premise
e-Podpis
e-Podpis w HR
Telefonia
Kreator BI
Sklep online
Workflow
Centrum Sprzedaży
Kwestie ogólne
Collaby
Rezerwacja online
Logowanie

Bitrix24 Helpdesk

Baza wiedzy 2.0: Jak korzystać z archiwum i kosza

Bazy wiedzy i poszczególne dokumenty możesz tymczasowo ukryć przed użytkownikami lub usunąć, jeśli nie są już potrzebne. Możesz na przykład zarchiwizować dokumenty dotyczące wstrzymanego projektu albo usunąć materiały o produkcie, którego firma już nie sprzedaje.

W tym artykule:


Korzystaj z Archiwum

Aby tymczasowo ukryć bazę wiedzy lub poszczególne dokumenty przed użytkownikami, zarchiwizuj je. Dokumenty i ich załączniki zostaną przeniesione do sekcji Archiwum — każdy z osobna, z informacją o bazie wiedzy, do której należy. Materiały możesz przywrócić w dowolnym momencie.

Dostępne działania zależą od uprawnień dostępu do bazy wiedzy:
  • Dokumenty mogą archiwizować pracownicy z uprawnieniami do edycji bazy wiedzy.
  • Dokumenty z Archiwum mogą przywracać i usuwać pracownicy z uprawnieniami do administrowania.
  • Uprawnienie do wyświetlania pozwala otwierać, kopiować i pobierać zarchiwizowane dokumenty w formacie .md.
Ustawienia uprawnień dostępu w Bazie wiedzy 2.0
Wersja webowa
Aplikacja mobilna

Zarchiwizuj dokument.

1–2. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Baza wiedzy 2.0 i otwórz bazę wiedzy lub dokument.
3–4. Kliknij Trzy kropki (...) > Archiwizuj.
5. Jeśli dokument zawiera załączniki i chcesz przenieść do Archiwum całą gałąź, zaznacz Archiwizuj razem z załączonymi dokumentami. Jeśli ta opcja nie jest zaznaczona, zarchiwizowany zostanie tylko wybrany dokument. Załączniki pozostaną w bazie wiedzy i zostaną przeniesione o jeden poziom wyżej.
6. Potwierdź działanie.

Przywróć lub usuń dokument.
1. W panelu sterowania po lewej stronie przejdź do sekcji Archiwum.
Jak korzystać z panelu sterowania

2–3. Aby zarządzać wszystkimi zarchiwizowanymi dokumentami, kliknij w prawym górnym rogu Trzy kropki (...) i wybierz działanie:

  • Przywróć wszystko — wszystkie zarchiwizowane dokumenty znów będą dostępne dla użytkowników.
  • Usuń wszystko — dokumenty zostaną przeniesione do Kosza. Musisz potwierdzić działanie.

4–6. Aby zarządzać pojedynczym dokumentem, otwórz go i kliknij Trzy kropki (...) > Przywróć lub Usuń. Musisz potwierdzić działanie.

Struktura przywróconych baz wiedzy i uprawnienia dostępu zostaną zachowane. Jeśli pierwotna lokalizacja jest niedostępna, dokument zostanie przeniesiony do katalogu głównego bazy wiedzy. Jeśli pierwotna baza wiedzy została usunięta, Bitrix24 poprosi o wybranie innej.

Zarchiwizuj dokument.

1–2. W prawym dolnym rogu naciśnij Menu > Baza wiedzy 2.0.
3–4. W lewym górnym rogu naciśnij Menu (☰ ) i otwórz bazę wiedzy lub dokument.
5–6. W prawym górnym rogu naciśnij Trzy kropki (...) > Archiwizuj.
7. Jeśli dokument zawiera załączniki i chcesz przenieść do Archiwum całą gałąź, zaznacz Archiwizuj razem z załączonymi dokumentami. Jeśli ta opcja nie jest zaznaczona, zarchiwizowany zostanie tylko wybrany dokument. Załączniki pozostaną w bazie wiedzy i zostaną przeniesione o jeden poziom wyżej.
8. Potwierdź działanie.

Przywróć lub usuń dokument.

1–2. W lewym górnym rogu naciśnij Menu (☰) > Archiwum.
3–4. Aby zarządzać wszystkimi zarchiwizowanymi dokumentami, w prawym górnym rogu naciśnij Trzy kropki (...). Wybierz Przywróć wszystko lub Usuń wszystko. Musisz potwierdzić działanie.
5–6. Aby zarządzać pojedynczym dokumentem, otwórz go i naciśnij Trzy kropki (...) > Przywróć lub Usuń. Musisz potwierdzić działanie.


Korzystaj z Kosza

Jeśli baza wiedzy lub dokument nie są już potrzebne, możesz je usunąć. Baza wiedzy zostanie usunięta od razu, a znajdujące się w niej dokumenty trafią do sekcji Kosz — każdy z osobna, z informacją o bazie wiedzy, do której należy. Materiały możesz przywrócić w ciągu 30 dni. Po tym czasie przestaną być dostępne.

Dostępne działania zależą od uprawnień dostępu do bazy wiedzy:
  • Dokumenty do Kosza mogą przenosić pracownicy z uprawnieniami do edycji bazy wiedzy.
  • Dokumenty mogą przywracać i trwale usuwać pracownicy z uprawnieniami do administrowania.
  • Jeśli baza wiedzy została usunięta, dokument może przywrócić jego autor lub pracownik, który go usunął.
  • Uprawnienie do wyświetlania pozwala otwierać, kopiować i pobierać usunięte dokumenty w formacie .md.
Wersja webowa
Aplikacja mobilna

Przenieś dokument do Kosza.

1. W menu po lewej stronie przejdź do sekcji Baza wiedzy 2.0.
2–4. Otwórz bazę wiedzy lub dokument i kliknij Trzy kropki (...) > Usuń.
5. Jeśli dokument zawiera załączniki i chcesz przenieść do Kosza całą gałąź, zaznacz Usuń razem z załączonymi dokumentami. Jeśli ta opcja nie jest zaznaczona, usunięty zostanie tylko wybrany dokument. Załączniki pozostaną w bazie wiedzy i zostaną przeniesione o jeden poziom wyżej.
6. Potwierdź działanie.

Bazę wiedzy lub dokument możesz też przenieść do Kosza na czacie z agentem CoPilot.

Przywróć lub trwale usuń dokument.
1. W panelu sterowania po lewej stronie przejdź do sekcji Kosz.

2–3. Aby zarządzać wszystkimi usuniętymi dokumentami, w prawym górnym rogu kliknij Trzy kropki (...). Wybierz działanie:

  • Przywróć wszystko — wszystkie usunięte dokumenty znów będą dostępne dla użytkowników. Uprawnienia dostępu do dokumentów pozostaną bez zmian.
  • Opróżnij kosz — dokumenty zostaną trwale usunięte. Musisz potwierdzić działanie.

4–6. Aby zarządzać pojedynczym dokumentem, znajdź go na liście i otwórz. Kliknij Trzy kropki (...) i wybierz Przywróć lub Usuń na zawsze. Musisz potwierdzić działanie.

Dokumenty zostaną przywrócone do pierwotnych baz wiedzy z zachowaniem hierarchii. Jeśli baza wiedzy została usunięta, Bitrix24 poprosi o wybranie innej spośród baz dostępnych dla użytkownika.

Dokumenty usunięte z Archiwum po przywróceniu wrócą do Archiwum.

Przenieś dokument do Kosza.

1–2. W prawym dolnym rogu naciśnij Menu > Baza wiedzy 2.0.
3–4. W lewym górnym rogu naciśnij Menu (☰ ) i otwórz bazę wiedzy lub dokument.
5–6. W prawym górnym rogu naciśnij Trzy kropki (...) > Usuń.
7. Jeśli dokument zawiera załączniki i chcesz przenieść do Kosza całą gałąź, zaznacz Usuń razem z załączonymi dokumentami. Jeśli ta opcja nie jest zaznaczona, usunięty zostanie tylko wybrany dokument. Załączniki pozostaną w bazie wiedzy i zostaną przeniesione o jeden poziom wyżej.
8. Potwierdź działanie.

Przywróć lub trwale usuń dokument.

1–2. W lewym górnym rogu naciśnij Menu (☰) > Kosz.
3–4. Aby zarządzać wszystkimi usuniętymi dokumentami, w prawym górnym rogu naciśnij Trzy kropki (...) i wybierz działanie:

  • Przywróć wszystko — wszystkie usunięte dokumenty znów będą dostępne dla użytkowników. Struktura przywróconych baz wiedzy i uprawnienia dostępu zostaną zachowane.
  • Opróżnij kosz — dokumenty zostaną trwale usunięte. Musisz potwierdzić działanie.

5–6. Aby zarządzać pojedynczym dokumentem, znajdź go na liście i otwórz. Naciśnij Trzy kropki (...) i wybierz Przywróć lub Usuń na zawsze. Musisz potwierdzić działanie.

Dokumenty zostaną przywrócone do pierwotnych baz wiedzy z zachowaniem hierarchii. Jeśli baza wiedzy została usunięta, Bitrix24 poprosi o wybranie innej spośród baz dostępnych dla użytkownika.

Dokumenty usunięte z Archiwum po przywróceniu wrócą do Archiwum.

W skrócie

  • W Bazie wiedzy 2.0 możesz tymczasowo ukrywać treści przed użytkownikami lub je usuwać, jeśli nie są już potrzebne. Te działania są dostępne w Bitrix24 na komputerze i w aplikacji mobilnej Bitrix24.
  • Aby tymczasowo ukryć bazę wiedzy lub dokument, zarchiwizuj je. Możesz je przywrócić w dowolnym momencie w sekcji Archiwum.
  • Aby usunąć niepotrzebny dokument, przenieś go do Kosza. Dokument jest tam przechowywany przez 30 dni, a następnie zostaje automatycznie usunięty.
  • Jeśli dokument został przeniesiony do Kosza z Archiwum, po przywróceniu wróci do Archiwum.
Przejdź do Bitrix24
Nie masz konta? Utwórz za darmo