Tryb próbny zapewnia dostęp do funkcji planu Professional Vibe+ przez 15 dni. Pozwala wypróbować różne narzędzia Bitrix24 przed zakupem planu. Otrzymasz dostęp do:
- AI bez ograniczeń. Korzystaj z CoPilot bez ograniczeń w całym Bitrix24. Twórz treści, generuj pomysły, przekształcaj rozmowy i spotkania w zadania oraz kolejne działania, a także automatyzuj rutynową pracę.
- Aplikacje bez ograniczeń. Podłącz dowolną liczbę aplikacji z Bitrix24 Market, w tym komunikatory, systemy płatności i telefonię.
- Przechowywanie w chmurze. Korzystaj z 50 GB miejsca do przechowywania i udostępniania plików.
- Śledzenie czasu pracy i raporty. Konfiguruj harmonogramy pracy i monitoruj zadania pracowników.
- Reguły automatyzacji i wyzwalacze. Automatyzuj procesy, takie jak wysyłanie wiadomości, aktualizowanie etapów deali czy tworzenie zadań.
- Workflow. Konfiguruj zatwierdzanie dokumentów, przetwarzanie faktur czy potwierdzanie urlopów.
- Współpraca nad dokumentami online. Przeglądaj i edytuj dokumenty wspólnie ze współpracownikami.
- Rozbudowany CRM. Zarządzaj leadami i fakturami oraz podłącz pocztę e-mail, telefonię i komunikatory.
- Powtarzalne deale i faktury. Automatycznie twórz powtarzalne deale.
- Lejki sprzedażowe w CRM. Konfiguruj różne lejki do pracy z klientami i dostawcami.
- Telefonia. Wynajmij numer i wykonuj połączenia z Bitrix24.
W przypadku kont Bitrix24 w strefach domenowych .cn i .in tryb próbny obejmuje funkcje planu Professional.
Aktywacja okresu próbnego
Każdy użytkownik może uruchomić okres próbny. Aby to zrobić:
- Otwórz widżet Mój plan w prawym górnym rogu. Jeśli korzystasz z planu Free, kliknij Kup teraz.
- W sekcji 15-dniowy okres próbny kliknij Aktywuj.
- W otwartym panelu kliknij Aktywuj tryb próbny.
Tryb próbny można włączyć tylko raz. Jeśli korzystasz z niego przez 10 dni, a następnie go wyłączysz, nie będzie można później wykorzystać pozostałych pięciu dni.
Jeśli korzystasz z planu Free, możesz skontaktować się z partnerem Bitrix24, aby włączył dla Ciebie 30-dniowy okres próbny dowolnego planu komercyjnego.
Aby sprawdzić, ile dni pozostało do końca okresu próbnego, kliknij Tryb próbny w prawym górnym rogu lub przejdź do sekcji Subskrypcja > Tryb próbny.
Jeśli korzystasz już z planu komercyjnego, jego subskrypcja nie zostanie zawieszona na czas bezpłatnego okresu próbnego. Dni obu planów będą wykorzystywane jednocześnie.
Możesz wyłączyć tryb próbny. W tym celu kliknij Kup teraz > Tryb próbny > Dezaktywuj.
Ograniczenia okresu próbnego
W trybie próbnym obowiązują następujące ograniczenia:
- Kampanie e-mailowe w Marketingu są niedostępne.
- Publikowanie stron internetowych jest niedostępne w planach komercyjnych.
- Niestandardowy kod HTML i JS jest niedostępny w edytorze stron.
- Bloki dynamiczne są niedostępne w edytorze stron.
- Formularze CRM są niedostępne.
- Kreator BI jest niedostępny.
- Nie można zmienić tekstu zaproszenia do Bitrix24 ani usunąć napisu „Powered by Bitrix24” z takich elementów jak formularze CRM i czat online.
- Liczba elementów CRM dostępnych do analizy jest ograniczona do 1000.
- Każdy użytkownik może podłączyć tylko jedną skrzynkę pocztową i udostępnić ją trzem innym użytkownikom.
- Można utworzyć tylko jeden sklep internetowy, a katalog produktów może zawierać maksymalnie 100 pozycji.
- Adres konta można zmienić tylko raz.
- Z telefonii można korzystać w trybie próbnym, ale należy opłacać ją oddzielnie. Telefonia jest niedostępna w planie Free.
- Dostęp do Wsparcia Bitrix24 mają wyłącznie subskrybenci planów komercyjnych. Wsparcie nie jest dostępne dla użytkowników planu Free z aktywnym trybem próbnym.
Co się stanie po zakończeniu okresu próbnego
Po zakończeniu okresu próbnego narzędzia, których nie obejmuje Twój plan, zostaną wyłączone i staną się całkowicie niedostępne, ale zapisane w nich dane nie zostaną usunięte. Dostęp do danych zostanie przywrócony po przejściu na plan obejmujący te narzędzia.
Przed zakończeniem okresu próbnego administrator Bitrix24 musi ręcznie wyłączyć narzędzia niezgodne z aktualnym planem. Jeśli na przykład utworzono pięć lejków deali, a następnie konto przeszło na plan Free, który pozwala korzystać tylko z jednego lejka, należy usunąć dodatkowe lejki. W przeciwnym razie dostęp do Bitrix24 zostanie zawieszony dla wszystkich użytkowników.
Aby sprawdzić, które funkcje należy wyłączyć, użyj narzędzia Sprawdzanie zgodności z planem.
Przechowywanie w chmurze. Jeśli podczas okresu próbnego wykorzystasz więcej miejsca, niż przewiduje Twój aktualny plan, dane pozostaną dostępne tylko do odczytu. Aby usunąć ograniczenie, przejdź na odpowiedni plan komercyjny lub zwolnij miejsce.
Przechowywanie w chmurze
Jeśli zmienisz uprawnienia dostępu do Dysku podczas korzystania z trybu próbnego albo planu Professional lub wyższego w liniach Essentials lub Vibe+, po przejściu na niższy plan pracownicy mogą utracić dostęp do plików. W niższych planach nie można odzyskać dostępu przez zmianę uprawnień ani przywrócenie ustawień domyślnych.
Telefonia. Telefonia Bitrix24 jest dostępna w każdym planie komercyjnym. Użytkownicy planu Free mogą testować połączenia podczas okresu próbnego. Po jego zakończeniu nie będzie można wykonywać ani odbierać połączeń, nawet jeśli na saldzie pozostaną środki. Wynajęte numery pozostaną przypisane do konta i będzie można ponownie z nich korzystać po przejściu na plan komercyjny.
Opcje podłączenia Telefonii
Jeśli wynajmujesz numer, nadal będzie naliczana miesięczna opłata za jego wynajem.
Odłącz wynajmowany numer
Reguły automatyzacji i wyzwalacze. Wszystkie skonfigurowane reguły i wyzwalacze zostaną zapisane, ale przestaną działać w planie Free. Po przejściu na plan komercyjny ponownie zaczną działać z tymi samymi ustawieniami.
Interfejs dodawania reguł automatyzacji i wyzwalaczy
W skrócie
- Aktywuj bezpłatny 15-dniowy tryb próbny, aby wypróbować wszystkie funkcje planu Professional Vibe+.
- Tryb próbny można włączyć tylko raz. Subskrypcja aktualnego planu nie zostanie zawieszona na czas jego działania.
- W trybie próbnym otrzymujesz dostęp do narzędzi planu komercyjnego z pewnymi ograniczeniami.
- Po zakończeniu okresu próbnego narzędzia nieobjęte Twoim planem zostaną wyłączone, ale zapisane w nich dane nie zostaną usunięte.
- Po zakończeniu okresu próbnego administrator powinien sprawdzić i wyłączyć niezgodne narzędzia za pomocą funkcji sprawdzania zgodności z planem.