Przeczytaj FAQ
Nowości Bitrix24
Aktualizacje artykułów
Jak zacząć?
Wsparcie Bitrix24
Aktualności
Rejestracja i autoryzacja
Zadania i projekty
Komunikator Bitrix24
Grupy robocze
Kalendarze
Zarządzanie asortymentem produktów
Dysk
Baza Wiedzy
Poczta internetowa
Automatyzacja
CRM
Analityka CRM
Kreator BI
Marketing CRM
Centrum Sprzedaży
Firma
Strony internetowe
Sklep online
Bitrix24.Market
Centrum Kontaktowe
Telefonia
Workflow
Ustawienia
Bitrix24 On-premise
Subskrypcja
AI CoPilot
Aplikacja desktopowa
CRM + Sklep internetowy
Enterprise
Mój profil
Sales Intelligence
Wsparcie aplikacji mobilnej Bitrix24
Logowanie

Bitrix24Care

Uprawnienie do przeglądania i wyboru magazynu

Uprawnienie Wyświetl i wybierz magazyny (View and select warehouses) umożliwia skonfigurowanie dostępu pracowników do konkretnego magazynu.

Przykład: Twoja firma ma kilka magazynów i konieczne jest rozdzielenie między nimi pracowników

Uprawnienie to należy również włączyć dla menedżerów pracujących w CRM z dealami, aby mogli wybierać magazyny i rezerwować produkty.


Jak skonfigurować uprawnienie do przeglądania i wyboru magazynu

Najpierw utwórz rolę dla pracowników, którzy będą zarządzać magazynem, i włącz uprawnienie Wyświetl i wybierz magazyny (View and select warehouses).

Następnie wybierz magazyn, z którym będą pracować Twoi pracownicy.

Pracownicy zobaczą dokumenty tylko z określonego magazynu.

Ponadto, tworząc nowe dokumenty, nie wybiorą przez pomyłkę innego magazynu.

Pracownicy z uprawnieniami do przeglądania magazynu będą mogli przeglądać ilość produktów tylko w określonym magazynie.


Co zobaczy pracownik, jeśli dokument zawiera dwa różne magazyny

Załóżmy, że kierownik przetworzył dokument korekty zapasów dla dwóch różnych magazynów.

Pracownik ma dostęp tylko do jednego z magazynów. W takim przypadku zobaczy dokument, ale informacje o produktach w innym magazynie będą dla niego ukryte.


Skonfiguruj dostęp do magazynu podczas pracy ze sklepem internetowym

Jeśli Twoi pracownicy pracują w CRM i zarządzają sklepem internetowym, sprawdź, czy mają dostęp do domyślnego magazynu.

Kiedy klient składa zamówienie na stronie internetowej, tworzony jest nowy deal. Produkt jest automatycznie rezerwowany w magazynie domyślnym, jeśli włączony jest odpowiedni tryb rezerwacji.

Czytaj więcej:

Aby pracownik mógł zmienić produkt lub magazyn, musi mieć włączony dostęp do tego magazynu i skonfigurowane uprawnienia do rezerwacji. W przeciwnym razie zobaczy komunikat, że nie ma wystarczających uprawnień, aby zmienić produkt w tym magazynie.

Domyślny magazyn można ustawić w sekcji Zarządzanie asortymentem> Więcej> Magazyny. Aby to zrobić, kliknij odpowiednią opcję:


Czy te informacje były pomocne?
Pomoc specjalisty ds. integracji
To nie jest to, czego szukam
Skomplikowany i niezrozumiały tekst
Informacje są nieaktualne
Artykuł jest za krótki. Potrzebuję więcej informacji
Nie podoba mi się sposób działania tego narzędzia
Przejdź do Bitrix24
Nie masz konta? Utwórz za darmo