Przeczytaj FAQ
Nowości Bitrix24
Aktualizacje artykułów
Aktualności
Bezpieczeństwo w Bitrix24
Rejestracja i autoryzacja
Poczta
Zadania i projekty
CRM
Dysk
Kalendarz
Komunikator Bitrix24
Jak zacząć
Grupy robocze
Bitrix24 Market
Strony internetowe
Firma
Automatyzacja
Marketing
Zarządzanie asortymentem produktów
Ustawienia
Subskrypcja
Aplikacja desktopowa
Widżet pracownika
Centrum Kontaktowe
Analityka CRM
Baza Wiedzy
CRM + Sklep internetowy
Wsparcie Bitrix24
AI CoPilot
Bitrix24 On-premise
e-Podpis
e-Podpis w HR
Telefonia
Kreator BI
Sklep online
Workflow
Centrum Sprzedaży
Kwestie ogólne
Collaby
Rezerwacja online
Logowanie

Bitrix24 Helpdesk

Deleguj zadania zwolnionego użytkownika

W Bitrix24 możesz przekazać zadania zwolnionego pracownika innemu użytkownikowi. Na przykład jeśli menedżer odszedł z pracy w trakcie realizacji projektu, przypisz jego zadania współpracownikowi, aby nie utracić ciągłości realizacji ważnych zadań i zapewnić ciągłość pracy.

Tylko administrator Bitrix24 może przekazywać zadania zwolnionych pracowników.

Kierownik może przekazywać zadania swoich podwładnych, ale tylko te, w których jest wskazany jako Twórca lub Odpowiedzialny. Jeśli kierownik ponownie przypisze zadanie, w którym nie uczestniczy, automatycznie zostanie jego Odpowiedzialnym.

  1. Otwórz profil zwolnionego pracownika i przejdź do zakładki Zadania.
  2. Sprawdź filtry na pasku wyszukiwania i upewnij się, że wyświetlają się odpowiednie zadania. Na przykład ustaw filtr W toku, aby wyświetlić tylko aktywne zadania.
  3. Zaznacz zadania, w których chcesz zmienić Odpowiedzialnego. Aby przekazać wszystkie zadania zwolnionego pracownika, zaznacz pole Dla wszystkich. Działanie zostanie zastosowane do wszystkich zadań objętych bieżącym filtrem, również tych znajdujących się na innych stronach.
  4. Kliknij Wybierz działanie.
  5. Wybierz Zmień odpowiedzialnego. Jeśli chcesz przekazać zadania, w których zwolniony pracownik był Twórcą, wybierz Zmień twórcę.
  6. Kliknij pole i wybierz pracownika z listy lub zacznij wpisywać jego imię i nazwisko.
  7. Wybierz Zastosuj.
  8. Kliknij Uruchom.

Po przetworzeniu operacji przez Bitrix24 w kolumnie Odpowiedzialny pojawi się nowy pracownik.


W skrócie

  • W Bitrix24 możesz przekazać zadania zwolnionego pracownika innemu użytkownikowi.
  • Tylko administrator Bitrix24 może przekazywać zadania zwolnionych pracowników.
  • Aby przekazać zadania zwolnionego pracownika, przejdź do jego profilu i otwórz zakładkę Zadania.
  • Jeśli chcesz przekazać zadania, w których zwolniony pracownik był Twórcą, użyj opcji Zmień twórcę.

Przejdź do Bitrix24
Nie masz konta? Utwórz za darmo